top of page
  • Urd

Uppdaterat: 5 apr.


Insändare i Ålandstidningen 23.01.2024 som är en replik på denna insändare av Barbro Sundback.


Viktigt att inte blunda för samhällsproblem


Tack Barbro Sundback för dina synpunkter i frågan om vad vi inom den konservativa föreningen Urd tycker är viktigt att jobba för. Fast vi har varit lite tveksamma om vi ens behöver besvara din insändare då vi på ett tydligt sätt har klargjort vad vi står för. Men vi vill dock en sista gång ta upp det du skrev då du verkar ha helt missförstått innebörden i vårt svar till dig.


Ja. Vi lyfter fram allt du nämnde i din insändare. Detta gör vi eftersom vi anser att det är viktigt att inte blunda för samhällsproblem som faktiskt finns. Vi beskyller inte feministerna för allt det onda som finns men att denna rörelse spelar en stor roll i frågan om hur våra västliga samhällen utvecklas är glasklart för oss. Se bara på denna jämställdhetsagenda som ska genomsyra alla samhällets områden. En stor agenda som blivit till en jämställdhetsindustri som byggdes upp med skattebetalarens pengar och skapat av vilka? Ja. I stort sett av feministerna.


Klart att vi beaktar att många av dessa beslut om minoriteternas rättigheter, särbehandlingar och kvoteringar fattas på parlamentariska grunder. Men du gör det lite lätt för dig genom att du påstår att det är männens majoritet som fattade beslut om allt det som Urd oroar sig över.


En titt på postfördelningen inom lagtinget, regeringen, styrelser och så vidare visar att kvinnorna inte alls är åsidosatta. I övrigt har vi aldrig påstått att det är bara kvinnliga politiker som står bakom alla dåliga politiska beslut. Det finns även gott om manliga feminister så klart. Sedan skrev du att Urd upplever dessa beslut även som rättsvidriga. Urd har alltid respekterat demokratin och människors grundläggande rättigheter. Så det du skrev är lindrigt sagt felaktigt.


Ditt påstående att Urd sysslar med propaganda bryr vi oss däremot inte mycket om. I tider då folk permanent blir matat med agendor kring mångkultur, klimat, genus och så vidare via statliga medier, myndigheter och olika lobbyorganisationer är det väl inget fel att motsätta sig detta då man tycker att det går åt fel håll. Kalla detta för propaganda. För oss är det ett slags oppositionsarbete som företräder en del av befolkning som tycker likadant som vi men inte vågar yttra sig offentligt.


Du skriver dessutom att alla politiska rörelser sysslar med propaganda. Det är möjligt men att alla etablerade politiska rörelser tar ett politiskt ansvar förutom Urd gjorde oss fundersamma. Vilket politiskt ansvar tar till exempel Ålands feministparaply eller Regnbågsfyren trots att de får offentliga medel för sina lobbyarbeten? Och måste man egentligen ta politiskt ansvar som förening? Vi inom Urd vill jobba med opinionsbildning. Och det får vi mycket uppskattning för.


Till slut. Att Socialdemokraterna som du skrev likaväl som alla andra partier granskas dagligen av journalisterna stämmer säkert. Men för oss råder ingen tvivel om att vissa andra som inte vill följa med i strömmen blir lite extra granskade.


René Janetzko

Anette Lehtinen

Katja Janetzko

Sonja Widelius
59 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Ni kan fira persondagen på fredag

Insändare i Ålandstidningen 05.03.24. Ni kan fira persondagen på fredag Vid en lagtingsdebatt gällande könsneutral graviditetslag i höstas visade det sig att ett flertal ledamöter hade svårt att svara

Comments


bottom of page