top of page
  • Urd

Uppdaterat: 5 apr.

Insändare i Ålandstidningen 22.03.2022.


Urd: för vår del är debatten avslutad


Debatten som pågår här på insändarsidorna om Ålands konservativa förening Urd och vårt förhållande till Putin, Zelensky och manliga dygder har nu antagit en nivå där man lätt kan konstatera att läsförståelsen inte verkar vara på topp. Det börjar med att en anonym person under signaturen Konsument av Historia insinuerar att vi i Urd förespråkar en slags uppfostran av pojkar som kastar oss tillbaka till Ryssland för hundra år sen och en Putin som anfaller ett annat land. Vi försöker i vårt svar påvisa att det snarare är Zelensky framom Putin som är en representant för de klassiskt manliga dygder som kan behövas när ens värderingar står under hot. Lagtingsledamot Sjögren känner sig nödgad att blunda för ordet ”klassiskt” för att plocka hem ett snabbt feministiskt poäng genom att kalla oss muggna och hänvisa till ”mänskliga dygder” istället.


Barbro Sundback erkänner däremot vår poäng med klassiskt manliga dygder men behöver få påpeka att det är fullständigt oacceptabelt att Urd drar in kriget i Ukraina i debatten om kön. Men nu var det ju den anonyma skribenten Konsument av Historia som gjorde just det så ni kanske kan ta den diskussionen er emellan?


Signaturen Konsument av Historia dyker sedan upp med fler obegripligheter och fler beskyllningar om var vi står politiskt. Om den anonyme skribenten vill ha en konstruktiv dialog med oss ber vi denne att dels modigt stå upp bakom sina egna ord och dels sluta komma med sina fullständigt obefogade anklagelser om högerextremism. Vi ser det som rätt häpnadsväckande att Ålandstidningen alls publicerar dylika insändare anonymt.

Annons


Skribenten verkar väl förtrogen med vår hemsida, så hon/han vet mer än väl att vi inte förespråkar något sådant. Vi står för en modern konservativ syn, som vi menar behöver ha en större plats i samhällsdebatten som motvikt till socialism och liberalism. Det visar ju denna debatt med all önskvärd tydlighet. Urd har aldrig ens önskat delta i en debatt om Ukrainakriget och dess parter, så för vår del är nu denna debatt avslutad.


Anette Lehtinen

ordförande Urd


5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Ni kan fira persondagen på fredag

Insändare i Ålandstidningen 05.03.24. Ni kan fira persondagen på fredag Vid en lagtingsdebatt gällande könsneutral graviditetslag i höstas visade det sig att ett flertal ledamöter hade svårt att svara

Viktigt att inte blunda för samhällsproblem

Insändare i Ålandstidningen 23.01.2024 som är en replik på denna insändare av Barbro Sundback. Viktigt att inte blunda för samhällsproblem Tack Barbro Sundback för dina synpunkter i frågan om vad vi i

Comments


bottom of page