top of page
  • Urd

Uppdaterat: 5 apr.

Insändare i Ålandstidningen 22.11.2021.


Jämställdhetsbonus kvinnoförnedrande


Det åländska lagtinget uppvisade åter en gång, i plenum den 17 november, samt i efterspelet efter Stellan Egelands klarsynta anförande om jämställdhetsbonusen, en löjeväckande föreställning på gränsen till det absurda. Det fanns ingen måtta på förfasandet och avståndstagandet från karlns unkna värdegrund. Men vad är det då för unkna värderingar och hemska åsikter han står för?


Han vill inte ha en jämställdhetsbonus som, med rätta, riskerar underminera hela demokratin och fria val. Han vill inte att ett parlament ska sammansättas på basis av identitetspolitik istället för det system vi har, nämligen representativitet utifrån politiskt parti och ideologi. Han köper inte att vissa grupper, på basen av kön, hudfärg, härkomst och annat, behöver särbehandlas utan menar att synen att alla människor bör behandlas jämlikt och rättvist bör vara den rådande.


Därutöver menar han att kvinnor faktiskt är kapabla och kompetenta och vet ni vad. Som de sju självständiga och starka kvinnor vi är ger vi honom helt rätt. Vi kan själva. Och vi undanber oss den extremt förnedrande låga förväntningarnas sexism, som de flesta andra i lagtinget verkar hylla. Vi vill inte särbehandlas!Att Ålands landskapsregering har en fullständigt bisarr syn på jämställdhet är sorgligt.Och kvinnorna i lagtinget bevisar orimligheten i sin egen tes om representation, de representerar nämligen inte vår kvinnosyn. De är dessutom skyldiga oss ett svar på vilka möjligheter och rättigheter vi kvinnor saknar. Så vi också får veta.”Hur kan man som kvinna tycka att detta är en bra idé?”, frågar Egeland. Man kan inte det. Det är helt förkastligt.


Styrelsen för Ålands Konservativa Förening Urd

Anette Lehtinen

Fanny Lindström

Sonja Widelius

Nathalie Williams

Katja Janetzko

Susanne Sirén

Sanna Willford3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Ni kan fira persondagen på fredag

Insändare i Ålandstidningen 05.03.24. Ni kan fira persondagen på fredag Vid en lagtingsdebatt gällande könsneutral graviditetslag i höstas visade det sig att ett flertal ledamöter hade svårt att svara

Viktigt att inte blunda för samhällsproblem

Insändare i Ålandstidningen 23.01.2024 som är en replik på denna insändare av Barbro Sundback. Viktigt att inte blunda för samhällsproblem Tack Barbro Sundback för dina synpunkter i frågan om vad vi i

コメント


bottom of page