top of page
  • Urd

Insändare i Ålandstidningen 18.08.2023.


I fredags återupptogs debatten om könsneutral graviditetslag i det åländska lagtinget efter att ledamot Stellan Egeland (Ob) reserverat sig mot lagändringen som innebär att formuleringen gravid kvinna byts ut mot gravid person. Tyvärr röstades lagändringen igenom.


Lagtingsledamöterna Nina Fellman (S) och Camilla Gunell (S) var mycket tydliga med att de, gärna under kommande mandatperiod, vill ta ett bredare grepp i saken och gärna gå igenom alla lagtexter och radera ut ordet kvinna.I mer än hundra år har kvinnor kämpat för att synliggöra kvinnors perspektiv och rättigheter inom alla samhällets olika delar, varav lagstiftningen är en. Nu verkar den eran lida mot sitt slut ifall de progressiva, eller som de själva säger moderna, vindarna tar över efter höstens lagtingsval.


Ålands konservativa förening Urd

Anette Lehtinen

Katja Janetzko

Sonja Widelius

0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Viktigt att inte blunda för samhällsproblem

Insändare i Ålandstidningen 23.01.2024 som är en replik på denna insändare av Barbro Sundback. Tack Barbro Sundback för dina synpunkter i frågan om vad vi inom den konservativa föreningen Urd tycker ä

Frivilligheten försvinner av att tvinga fram jämställdhet

Insändare i Ålandstidningen 22.01.2024 som är en replik på denna insändare av Nina Fellman. Vi ska göra ett försök att lugna Nina Fellman, ingen ska bort. Man kan använda ordet mångfald på olika sätt.

Ogrundade anklagelser, Fellman

Insändare i Ålandstidningen 16.01.2024 som är en replik på denna insändare. Nina Fellman är vid det här laget en rutinerad politiker och en ännu mer rutinerad, närmast ett proffs på samhällsdebatt. Än

bottom of page